AGALAXIN

0,00 RON
Indisponibil
SKU
17960

SUBSTANȚA ACTIVĂ
Mycoplasma agalactiae, tulpina S/94: induce o creștere a anticorpilor aglutinanți de minim 2 log2, evidențiată prin reacția de aglutinare lentă în tuburi (RSAL) sau de minim 5 U.E*.
*UE = densitatea optică a serurilor pentru care S/P% de minim 10.

SPECII ȚINTĂ
Ovine și caprine
INDICAȚII
Vaccinul se recomandă pentru imunizarea activă contra agalaxiei contagioase a ovinelor și caprinelor clinic sănătoase, atât în efectivele indemne, cât și în cele în care boala evoluează. Imunitatea se instalează la 21 de zile de la vaccinarea de rapel.
Durata imunității este de 6 luni postvaccinare.
CONTRAINDICAȚII
Vaccinul AGALAXIN nu se va aplica:
• la animalele aflate în fază evolutivă de agalaxie contagioasă
• la animalele aflate în ultima parte a gestației din cauza stresului provocat de acțiunea de vaccinare
• la animalele cu stare proastă de întreținere, suferinde de boli nutrițional - metabolice sau cele parazitate, întrucât răspunsul imun poate fi necorespunzător.
REACȚII ADVERSE
Vaccinul nu produce reacţii postvaccinale generale.
După administrare pot apărea reacţii locale, tranzitorii care dispar in 7-10 zile, sub forma unui nodul de dimensiuni reduse (eventuale depozite de vaccin)
În cazuri rare, la animalele care nu au fost deparazitate corespunzător, pot apărea reacţii alergice care pot fi tratate cu medicaţie antihistaminică.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul veterinar.

DOZE, MOD ȘI CALE DE ADMINISTRARE
Doza vaccinală este de 1 ml/animal, indiferent de talia animalelor, pe cale subcutanată, la baza cozii sau la pliul iei.
Program vaccinare:
Prima vaccinare se efectuează în a doua parte a primei gestații (luna 3), iar rapelul la 14-21 de zile.
La animalele multipare care au fost vaccinate cu mai mult de 6 luni în urmă se va efectua obligatoriu vaccinarea de rapel.
La animalele multipare care au fost vaccinate cu mai puțin de 6 luni în urmă se va efectua o singură vaccinare.
În caz de necesitate, când nu s-a putut efectua imunizarea în perioada de gestație, vaccinarea se poate face după aceeași schemă și în perioada de lactație.
Pentru evitarea afecțiunilor datorate infecțiilor cu M. Agalactiae la tineret (artrite) și masculi (orhite, epididimite) se poate efectua vaccinarea la aceste categorii de animale cu aceeași doză de vaccin AGALAXIN (1 ml) începând cu vârsta de 5 luni.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Se recomandă scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore înainte de începerea vaccinării pentru ca produsul să ajungă la temperatura de 15-25°C.
Flaconul cu vaccin se agită bine înainte de întrebuințare și pe tot parcursul vaccinării pentru a evita sedimentarea adjuvantului.
Se vor folosi seringi și/sau ace de unică folosință.
În timpul depozitării poate apărea o separare a suspensiei, cu aspect bifazic în care stratul superior este de culoare roz, iar cel inferior ca un sediment opac, dens, de culoare roz-roșiatică. Aceasta separare minora nu are nici un efect asupra siguranței si eficacității produsului.
Vaccinul nu se amestecă cu alte produse medicinale în timpul administrării.
TIMP DE AȘTEPTARE
Zero zile
MOD DE PREZENTARE
Flacoane conținând cu 20, 50 și 100 ml (doze).