CANIPARVOVAC

0,00 RON
Indisponibil
SKU
29263

SUBSTANȚA ACTIVĂ

Virusul parvovirozei canine  inactivat, tulpina  CPV-N-88, care induce cel puțin 1/80 unități HI, măsurate prin teste de potenta pe Porci de Guineea (conform Ph Eur.). 

SPECII ȚINTĂ

Câine

INDICAȚII

Vaccinul CANIPARVOVAC se folosește pentru imunizarea contra parvovirozei canine.

Vaccinul induce imunizarea sau consolidarea imunității, indiferent de statusul imun al câinilor în momentul inoculării. Imunitatea de protecție se instalează după 14 zile de la vaccinarea de rapel și durează cel puțin 12 luni.

CONTRAINDICAȚII

Nu sunt contraindicații majore, dar se va avea în vedere faptul că animalele cu tulburări metabolice grave, imunosupresate sau cu boli cronice pot prezenta reacții alergice sau o imunizare necorespunzătoare. 

REACȚII ADVERSE

Produsul este bine suportat de organism, cu toate acestea pot apărea reacții locale (iritații, noduli de 4-5 mm) care dispar de la sine in perioada următoare (după o săptămână).

Uneori pot apărea stări de hipersensibilitate generala, situație în care se intervine cu antihistaminice adrenalina, sau glucocorticoizi.

Daca observați orice efecte serioase sau alte reacții adverse, decât cele semnalate in acest prospect, va rugam, contactați medicul veterinar.

DOZE, MOD ȘI CALE DE ADMINISTRARE

Se inoculează intramuscular sau subcutan 1 doza de 1 ml.  Administrarea se face atât la tineret, după prima lună de viață, cât și la câinii adulți. Consolidarea imunității se face prin rapel la 14 zile de la prima vaccinare, cât și prin vaccinări anuale.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Înainte de administrare flaconul cu vaccin este agitat energic (în vederea omogenizării conținutului). Se vaccinează numai animalele clinic sănătoase.

Se vor evita stresurile legate de transporturi, activități solicitante prelungite, înainte și după vaccinare cu cel puțin o săptămână.

Animale aflate în ultima fază de gestație sunt vaccinate cu precauție pentru evitarea avorturilor mecanice..

Vaccinul nu se amestecă cu alte produse medicinale în timpul administrării.

TIMP DE AȘTEPTARE

Nu este cazul.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane conținând cu 1, 5 și 10 doze.