CARNICOL

Pret 7,06 RON
In stoc
SKU
36309

SUBSTANȚE ACTIVE

Pentru un comprimat de 750 mg

Substanțe active: Vitamina A 225 UI; Vitamina D3 11,250 UI; Vitamina E 0,370 mg; Vitamina K30,150 mg; Vitamina C 0,750 mg; Vitamina B10,150 mg; Vitamina B20,300 mg; Vitamina B31,125 mg; Vitamina B50,450 mg; Vitamina B60,150 mg; Vitamina B90,037 mg; Vitamina B120,001 mg; Vitamina H 0,002 mg; Sulfat de zinc 0,150 mg; Sulfat de magneziu 0,300 mg; Clorura de crom 0,037 mg; L -  Carnitină 15 mg

Excipienți( lactoză, amidon, aerosil, PVP K30, talc, avicel, stearat de magneziu) ad 750 mg

ACȚIUNE FARMACOLOGICĂ

CARNICOL este un supliment nutritiv care conține vitamine, minerale și un suport de L - Carnitină și Crom trivalent, necesare porumbeilor.

L - Carnitina este un aminoacid care ajută organismul la metabolizarea hranei în energie, influențând pozitiv funcționarea musculaturii scheletice și a inimii, precum și alte procese din organism. Acționează ca antioxidant neutralizând radicalii liberi cu efect dăunător asupra celulelor fiind important în menținerea normală a funcțiilor metabolice.

Cromul este un microelement pe care organismul îl folosește pentru funcționarea normală asigurând trecerea glucidelor din sânge în celule unde sunt transformate în energie.

SPECII ŢINTĂ

Porumbei

INDICAŢII

Prin compoziția sa, CARNICOL previne avitaminozele, asigură funcțiile de creștere, de reproducere, fertilitate și clocire. Influențează pozitiv metabolismul energetic al musculaturii scheletice, prevenind oboseala, asigurând capacitatea de rezistență în condiții de efort.

Produsul are efecte benefice pe durata creșterii, reproducerii, năpârlirii, în convalescență, după tratamentul cu antibiotice sau antiparazitare.

Pentru scăderea nivelului de stres la porumbeii de concurs, administrarea produsului este necesară înainte de zbor, după expoziții sau alte eforturi deoarece acesta eliberează în organism, în mod treptat carnitina necesară sistemului muscular în special, în timpul curselor de zbor.

CONTRAINDICAŢII

Nu sunt.

REACŢII ADVERSE

Nu s-au constatat.

MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează per os (oral), astfel:

  • 1 comprimat / porumbel / zi, timp de 5 - 7 zile, la pui și adulți în timpul creșterii, reproducerii, năpârlirii, în convalescență, după tratamentul cu antibiotice sau antiparazitare
  • 2 comprimate / porumbel / zi, timp de 3 - 4 zile, înainte de zbor și 1 - 2 zile după zbor, pentru o recuperare mai rapidă.

ATENȚIONĂRI

A nu se depăși doza recomandată.

Comprimatul fiind prevăzut cu renură, se poate fragmenta în momentul administrării.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane cu 25 și 250 de comprimate.