CASTANROM

9,55 RON
In stoc
SKU
36042-7-202201

COMPOZIŢIE

Extract natural de castane 500 mg / 1000 mg

Excipienți(lactoză, amidon, aerosil, PVP K30, talc, avicel, stearat de magneziu) ad 1000 mg

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

Extractul natural de castane conține tanin, carbohidrați (mai ales monozaharide ca: glucoză, fructoză, manoză și xiloză) și minerale (Ca, P, Mg, K, Na ş.a.). Taninul din compoziție acționează ca antioxidant, anticarcinogenic, antiviral. Acesta produce coagularea proteinelor din sânge la nivelul tubului digestiv, reducând sângerarea la acest nivel. Zaharurile din compoziție asigură energie organismului şi cresc conversia hranei. Mineralele din compoziție acoperă parțial necesarul zilnic al animalelor.

Suplimentul nutritiv CASTANROM, prin compoziția sa, protejează tractusul digestiv, în special dacă animalul este agitat; protejează mucoasa tubului digestiv împotriva colonizării microbilor prevenind astfel, eliberarea toxinelor acestora; stabilizează numărul de microorganisme în tractusul digestiv; încetinește peristaltismul intestinal permițând o mai bună absorbție a nutrienților din alimente.

CASTANROM scade cantitatea de amoniac din excrementele câinilor și îmbunătățește consistența excrementelor.

SPECII ŢINTĂ

Câini

INDICAŢII

CASTANROM previne tulburările gastro - intestinale în cazuri determinate de temperaturi joase, calitate necorespunzătoare a hranei și a apei și de alți factori de stres. Îmbunătățește statusul de sănătate al animalelor în cazul diferitelor afecțiuni ale organelor digestive, boli infecţioase, infecții cu Clostridium, micotoxine, E. coli. Produsul este indicat în diaree, enterite sau gastroenterite hemoragice cauzate de diferiți paraziți, intoxicații sau boli infecţioase ( Parvoviroză, boala Carré).

Este recomandat pentru o mai bună digestie, pentru eliminarea mirosului fetid al excrementelor, la câinii cu fecale moi, îmbunătățind consistența acestora.

Se recomandă ca antivomitiv, antidot în intoxicații cu alcaloizi, glicozide și cu metale grele.

CONTRAINDICAŢII

Produsul nu se administrează la animalele anemice, la cele care suferă de constipație și în ulcer gastric.

REACŢII ADVERSE

Dozele mari produc anorexie, iar după un timp, gastroenterite, datorită acțiunii iritante pe care o exercită taninul în concentrații mari. În urma administrării produsului, fecalele sunt mai închise la culoare din cauza taninului din compoziție.

MOD DE ADMINISTRARE

Produsul se administrează per os, ca atare sau mărunțit și încorporat în hrană.

Dozele sunt de 1 - 3 comprimate / zi, în funcție de greutatea corporală și de statusul de sănătate al tractusului digestiv, timp de 2 - 5 zile, astfel:

  • câini până la 10 kg: 1 comprimat / zi
  • câini între 10 - 20 kg: 2 comprimate / zi
  • câini peste 20 kg: 3 comprimate / zi.

ATENŢIONĂRI

Se va aprecia corect greutatea animalului pentru a se evita supradozările sau subdozările.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane de polietilenă cu 20 de comprimate.