CAVITROM

Pret 7,59 RON
In stoc
SKU
27993

COMPOZIŢIE

Substanțe active: Vitamina A 1.170.000 U.I.; Vitamina D3 390.000 U.I.; Vitamina E 975 mg; Vitamina K3 195 mg; Vitamina C 2.000 mg; Vitamina B1207,5 mg; Vitamina B2 25 mg; Vitamina B20 mg; Vitamina B12 0,1 mg; Vitamina PP 50 mg; Ca D-Pantotenat 610 mg; Biotină 15,65 mg; MgSO4585 mg; ZnSO4 78 mg; Metionină 1.560 mg; Carbonat de calciu 660 g; Fosfat dicalcic 320 g;

Excipienți (Lactoza) ad 1000 g

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

Complexul polivitamic Romvac 3 (A, E, D3, K3, C, biotină, metionină etc.), complexul de vitamine și aportul de carbonat de calciu și fosfat dicalcic acționează ca biostimulator de creștere și în combaterea hipocalcemiilor.

Metionina este un aminoacid esențial (tioaminoacid), utilizat ca sursă suplimentară în corectarea rațiilor alimentare deficitare.

Calciu este indispensabil organismului pentru desfășurarea normală a proceselor fiziologice celulare, ducând la intensificarea proceselor de osificare, osteosinteză, tonifierea neuromusculară, stimularea fagocitozei, coagularea sângelui și previne rahitismul la tineret.

Fosfatul dicalcic asigură fosforul necesar fosfatemiei.

Vitamina D asigură absorbția intestinală a calciului și fosforului și fixarea lor în oase. Este indispensabilă pentru funcția reglatoare a parathormonului (echilibrul fosfor - calciu).

SPECII ŢINTĂ

Tineretul bovinelor, cabalinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor, câinilor, pisicilor și păsărilor (găini, curci, bibilici, prepelițe, fazani, păuni, gâște, rațe și porumbei); pentru reechilibrarea sistemului de electroliți la femelele în gestație și lactație.

INDICAŢII

Pentru dezvoltarea armonioasă a scheletului la tineretul bovinelor, cabalinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor, câinilor, pisicilor și păsărilor (găini, curci, bibilici, prepelițe, fazani, păuni, gâște, rațe și porumbei); pentru reechilibrarea sistemului de electroliți la femelele în gestație și lactație.

În prevenirea și în tratamentul deficiențelor de calciu ce apar în afecțiuni ca: rahitism, crampe musculare, tetanie.

Este recomandat ori de câte ori se constată reducerea apetitului, tulburări digestive, perioade de convalescență după boli infecţioase sau parazitare, carențe vitaminice, tulburări de creștere, anemii și stres.

CONTRAINDICAŢII

Nu sunt.

REACŢII ADVERSE

Nu sunt.

MOD DE ADMINISTRARE

Se încorporează în furaje în proporție de 1,5 kg CAVITROM la 100 kg furaj.

ATENŢIONĂRI

Se recomandă o omogenizare foarte bună a produsului cu furajul. Astfel, în cazul preparării unei cantități mai mari de furaj, se amestecă cantitatea necesară de CAVITROM, mai întâi cu 10 - 20 kg de furaj, apoi se adaugă treptat, restul furajului, omogenizând până la încorporarea totală a acestuia.

MOD DE PREZENTARE

Pungi cu 150 g, 750 g și 1,5 kg de pulbere.