HERBAL-ANTISTRES

Pret 13,08 RON
In stoc
SKU
115639-1

COMPOZIȚIE

Componente active: principii bioactive obținute prin extracție hidrică la cald (uleiuri volatile, saponine, polifenoli, acizi, bioflavonoide, principii amare etc.) din: infuzie de roiniță (Melissa officinalis), păducel (Crataegus monogyna) și valeriană (Valeriana officinalis) 30 ml,extract de stevie (Stevia rebaudiana) 2,0 g, L-triptofan 0,03 g, vitamina B1(thiamina) 0,05 g; excipienți: acid benzoic 0,2 g, apă ultra pură ad 100 ml.

MOD DE ACȚIUNE

Roinița (Melissa officinalis) prin compoziția sa ȋn acid rosmarinic, polifenoli, uleiuri volatile (citronelol, geroniol, metilcitronelol), saponine și principii amare, principii active cu efect sedativ la nivelul sitemului nervos și spasmolitic la nivelul musculaturii, are efecte benefice ȋn caz de insomnii, agitație, stări anxioase cauzate de stres.

Păducelul (Crataegus monogyna) este una dintre cele mai benefice plante medicinale datorită conținutului ridicat ȋn bioflavonoide, antocianine și polifenoli cu efect relaxant ȋn stări de depresie, anxietate, surmenaj, neliniște, teamă și tulburari ale somnului. Acționează benefic asupra sistemului cardiovascular prin efectul vasodilatator, hipotensiv, contribuind la reglarea tensiunii arteriale, a insuficiențelor cardiace și la creșterea imunității.

Valeriana (Valeriana officinalis) este cunoscută pentru efectele sale benefice ȋncă din antichitate când era recomandată pentru combaterea insomniei.

Conține numeroși compuși - uleiuri volatile, acizi valerianici, (acid valeric și isovaleric), antioxidanți (hesperidina), vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, microelemente – fier, fosfor, calciu, magneziu, ce reduc excitabilitatea sistemului nervos.

Efectul sedativ, anxiolitic, se datorează ȋn principal conținutului ridicat ȋn acid gama-aminobutiric (GABA) un neurotransmițător inhibitor central. Scaderea nivelului de GABA din creier este urmată de apariția stresului cronic, insomniilor și anxietății, care sunt foarte bine combătute prin administrarea principiilor fitoterapeutice din valeriană.

Stevia (Stevia rebaudiana) este bogată ȋn stevia-glicozide (steviazida și rebaudiaza A) care dau gustul dulce, ȋn vitaminele A și C, ȋn fibre alimentare și oligoelemente (zinc, calciu, fosfor, magneziu). Are acțiune antioxidantă marcantă datorită polifenolilor și flavonoidelor ȋmbunătățind activitatea cognitivă. Are acțiune antihiperglicemică, antihipertensivă, antiinflamatoare, antitumorală și imunomodulatoare.

L-triptofanul este unul din cei 8 aminoacizi esențiali care nu pot fi produși de organism și este necesar să fie incluși ȋn dieta alimentară.

Ajuns ȋn organism, triptofanul se transformă la nivelul creierului ȋn serotonină (hormonul fericirii), un neurotransmițător care intervine in procese mentale și afective (depresie și anxietate), având efecte euforizante și de bună dispoziție, scade comportamentul violent și impulsiv având efect anxiolitic și liniștitor.

Serotonina are un rol important ȋn reglarea dispoziției, stimularea funcțiilor cognitive, reducerea anxietății, stimulează secreția de melatonină responsabilă cu reglarea somnului, apetitului și digestiei.

Thiamina (vitamina B1) are un rol important ȋn metabolismul energetic, contribuind la buna funcționare a mușchilor, inimii și creierului, protejându-l de factorii de stres.

Toate aceste componente acționează sinergic și complementar pentru crearea unei stări de confort psihic combătând agresivitatea, anxietatea și depresia

INDICAȚII

Se administrează animalelor, preventiv și curativ, ȋn stări de anxietate și depresie datorate unor stări de stres (separare, singurătate, pierderea proprietarului sau a unui companion, vizita la veterinar, zgomote puternice, tunete, trăznete, artificii, acțiuni sanitar-veterinare ȋn efective, lotizări, etc.) sau cu un comportament nejustificat.

Datorită conținutului ȋn steviaglicozide, care dau gustul dulce fără a crește glicemia, se recomandă a fi utilizat la animalele cu diabet și obezitate.

CONTRAINDICAȚII

Nu sunt.

REACTII ADVERSE

Nu se cunosc.

SPECII ȚINTĂ

Toate speciile de animale.

DOZE, MOD ȘI CALE DE ADMINISTRARE

Se administrează pe cale orală, o dată pe zi, ȋn următoarele doze:

Canide: 1 ml pentru 5 kg greutate vie.

Felide: 0,5-1 ml, in funcție de vârstă și greutatea corporală.

Animale de fermă (păsări, porcine, ovine, caprine, bovine, cabaline etc.) se administrează ȋn apa de băut ȋn procent de 2‰ (2 ml la 1 litru de apă).

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Pentru animalele de companie siropul se administrează cu o seringă curată, ȋn doza prescrisă. Tratamentul se ȋncepe cu trei zile ȋnainte de crearea unei stări de stres și continuă ȋncă trei zile după ȋncetarea actiunii stresante. Administrarea se poate continua cu 2-3 serii a câte zece zile, cu o pauză de zece zile ȋntre ele.

TIMP DE AȘTEPTARE

Nu este cazul.

ATENȚIONĂRI SPECIALE

Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la ȋndemana copiilor.

A se păstra și transporta la temperatură sub 25ºC, ȋn ambalajul original.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI SAU A DEȘEURILOR

Produsul nu trebuie aruncat ȋn ape reziduale sau resturi menajere. Solicitați medicului veterinar sau farmacistului informații referitoare la modalitatea de eliminare a produsului ce nu mai este necesar. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

ALTE INFORMAȚII

Mod de ambalare: flacoane de 100 ml, 1 litru și canistre de 5 litri.

Mod de prezentare: sirop ușor roșiatic, limpede, cu miros caracteristic de plante și gust plăcut dulce-amărui.

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani de la data fabricației, 30 zile de la deschiderea flaconului.

NOTIFICARE

40/04.01.2022