HERBAL-TUSIFUG

Pret 14,65 RON
In stoc
SKU
114579

COMPOZIȚIE

Principii bioactive obținute prin extracție hidrică la cald (uleiuri volatile, substanțe glucidice, pectine, rășini, flavonoizi, mucilagii, carvacrol, timol, substanțe astringente) din: muguri de plop (Populus nigra) 1 g, ienupăr (Juniper communis)1 g, valeriană (Valeriana officinalis) 1 g, pătlagină (Plantago major) 1 g, oregano (Origanum vulgare) 0,5 g; excipienți: zahăr 20 g,acid benzoic 0,2 g,apă ultra pură ad. 100ml. 

ACȚIUNE

Mugurii de plop sunt denumiți “propolis vegetal” deoarece au proprietăți antiseptice și antiiflamatoare, la care se adaugă si cele expectorante si analgezice datorate uleiului volatil și a salicinei.

Fructele de ienupăr au un bogat conținut în vitaminele B1, B3, C, mircoelemnte și principii aromatice care ii conferă o activitate bronhodilatatoare, expectorantă și sedativă în cazul acceselor de tuse.

Valeriana, prin efectul calmant al componentelor ce activează la nivelul receptorilor nervoși, diminuază anxietatea provocată de accesele de tuse.

Pătlagina are proprietăți antiinflamatoare, antitusive prin reducerea secrețiilor de la nivelul căilor respiratorii, emolient și expectorant datorită conținutului bogat în mucilagii.

Oregano este cel mai puternic antimicrobian din lumea plantelor, antioxidant, bogat în microelemente, vitaminele E și C proprietăți datorate carvacrolului, timolului și a uleiului volatil.

INDICAȚII

Produsul este un adjuvant în terapia afecțiunilor căilor respiratorii inferioare cauzate de alergeni, fungi și agenți microbieni.

CONTRAINDICAȚII

A nu se folosi la animale gestante și în lactație.

REACȚII ADVERSE

Nu se cunosc.

SPECII ȚINTĂ

Toate speciile.

DOZE, MOD ȘI CALE DE ADMINISTRARE

Se administrează pe cale orală, de două ori pe zi în următoarele doze:

  • bovine și cabaline: adult - 25 ml; tineret - 5 ml
  • ovine si caprine: adult - 5 ml; tineret - 3 ml.
  • canide: sub 10 kg - 2 ml; între 10-20 kg - 3 ml; peste 20 kg - 4 ml
  • celide: 0,5 ml/kg
  • păsări: 1 ml/1 litru apă

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Siropul nu trebuie administrat mai mult de 7 până la 10 zile. Dozarea lui se face cu o seringă curată și nu se indică depășirea dozei prescrise. Dacă siropul se pune în apa de băut este indicat să fie folosită o apă plată sau o apă de fântână.

TIMP DE AȘTEPTARE

Nu este cazul

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra și transporta la temperatura de 8-15ºC, în ambalajul original.

ATENȚIONĂRI SPECIALE

A se evita contactul cu ochii animalului.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR

Produsul nu trebuie aruncat în ape reziduale sau resturi menajere.

Solicitați medicului veterinar sau farmacistului informații referitoare la modalitatea de eliminare a produsului care nu

mai este necesar. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

MOD DE PREZENTARE

Se ambalează în flacoane 100ml, 200 ml și în canistre 1000 ml.

HERBAL-TUSIFUG este un sirop galben/brun opalescent cu miros caracteristic amestecului de plante din compoziție și gust dulce/amărui.

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani de la data preparării.

NOTIFICARE

9972/18.08.2021