MIXOHEMOVIROVAC

0,00 RON
Indisponibil
SKU
25135

SUBSTANȚA ACTIVĂ

  • Componenta MIXO - vaccin viu, liofilizat, omolog contra Mixomatozei iepurelui, preparat cu tulpina V-MXO-82 cu titrul

minim de 103DICP50/doză;

maxim de 106DICP50/doză;

  • Componenta HEMO - vaccin lichid, inactivat contra Bolii hemoragice a iepurelui, preparat cu tulpina VSHI-CN-6, care induce un titru al anticorpilor postvaccinali de minim 64 UIHA.

SPECII ȚINTĂ

Iepuri

INDICAȚII

Vaccinul se folosește pentru imunizarea activă contra Mixomatozei și Bolii hemoragice a iepurelui.

Imunitatea se instalează la 21 zile de la rapel (efectuat la 21 zile de la prima vaccinare, doza fiind de 0,5 ml) și durează 6 luni. Pentru întreținerea imunității se recomandă revaccinarea din 6 în 6 luni pe toată durata vieții economice a iepurelui.

CONTRAINDICAȚII

Nu se vaccinează animalele cu boli infecto-contagioase sau afectate de boli nutrițional-metabolice și parazitare. Totuși în situații cu presiune infecțioasă mare, se pot vaccina și aceste animale sub rezerva unui răspuns imun diminuat.

REACȚII ADVERSE

În anumite cazuri, poate apărea o reacție locală sub forma unui nodul, care dispare după o săptămână. Nu se înregistrează reacții generale.

Dacă observați orice alte reacții adverse decât cele semnalate în acest Prospect, vă rugăm, contactați medicul veterinar.

DOZE, MOD ȘI CALE DE ADMINISTRARE

Componenta MIXO - liofilizată se rehidratează cu conținutul flaconului în care se află  componenta HEMO - lichidă (după ce în prealabil aceasta a fost bine omogenizată prin agitare). Amestecul rezultat se omogenizează bine înainte de inoculare.

Administrarea se face pe cale subcutanată sau intramusculară în doză de 0,5 ml, atât la tineret (după prima lună de viață), cât și la iepurii adulți.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Vaccinarea contra Mixomatozei și Bolii hemoragice a iepurelui cu produsul MIXOHEMOVIROVAC se execută utilizând instrumentar steril, după aseptizarea locului de inoculare. Intervalul maxim de timp în care trebuie executată vaccinarea după amestecul celor 2 componente este de maximum 20 minute. Vaccinul rămas în flacoane după expirarea timpului de 20 minute de la formarea amestecului, nu se mai folosește.

TIMP DE AȘTEPTARE

Zero zile.

MOD DE PREZENTARE

Vaccinul este ambalat în flacoane din sticlă sau polipropilenă, cu 5, 10, 20 sau 40 de doze.