ND-TEST

0,00 RON
Indisponibil
SKU
3597

SUBSTANȚA ACTIVĂ

  • Antigen, reprezentat de  o  suspensie de virus al Pseudopestei aviare,  tulpina La Sota, stabilizat și liofilizat.
  • Ser pozitiv obținut de la păsări SPF după hiperimunizare contra Pseudopestei aviare, este prezentat sub formă liofilizată.
  • Serul negativ este reprezentat de ser obținut de la păsări SPF, fiind prezentat sub formă liofilizată.
  • Diluant, reprezentat de o soluție tampon fosfat salin (TFS) cu pH 7,2-7,4 ± 0,15%.

SPECII ȚINTĂ

Găini, curci, bibilici, fazani, prepelițe, porumbei

INDICAȚII

Setul ND-TEST se folosește în scop de diagnostic și pentru aprecierea gradului de imunitate umorală prin reacția de inhibohemaglutinare la păsări vaccinate contra Pseudopestei aviare.

MOD DE UTILIZARE ȘI INTERPRETAREA REZULTATELOR

Verificarea reagenților și modul de execuție a reacției IHA sunt descrise în prospectul produsului.

Interpretarea rezultatelor

Conform standardelor OIE, testul  este pozitiv dacă se produce o inhibiție a hemaglutinării la diluția de minimum 1/16 a serului de testat, utilizându-se antigen cu 4UHA.

Valoare titru IHA

T IHA ≤ 4 Negativ

T IHA = 8 Suspect

T IHA ≥ 16 Pozitiv

Monitorizarea statusului imun al efectivelor  de păsări vaccinate contra Pseudopestei aviare (PPA) se va face obligatoriu, după 14 zile de la ultima vaccinare în cazul vaccinurilor vii și după 21 zile de la imunizarea cu vaccinuri inactivate. În baza observațiilor de laborator și a supravegherii epidemiologice efectuate pentru evaluarea statusului imun față de virusul PPA, utilizând setul ND-TEST, considerăm că:

NIVEL TITRU IHA

SEMNIFICATIE

1/2-1/4

Negativ

1/8

Fără protecție

1/16 (24) – 1/128 (27)

Titruri obținute după prima vaccinare contra PPA, la 75% din probele testate. Aceste  titruri sunt obținute în cazul aplicării vaccinurilor pe cale oculo/nazală, spray sau aerosoli; în situația administrării vaccinurilor în apa de băut sau pe cale injectabilă, titrurile obținute sunt mai mici cu o diluție.

Protecție Corespunzătoare

1/128 (27) – 1/256 (28)

Titruri obținute la  efectivele  de  păsări  cu  2-4  vaccinări  contra PPA, la 75% din probele examinate.

Protecție Corespunzătoare

1/512 (29) – 1/2048 (211)

Titruri obținute pentru efectivele cu mai mult de 5 vaccinări, inclusiv cele imunizate cu vaccinuri inactivate, la 75% din probele examinate.

Protecție Corespunzătoare - Stare de Imunitate Înaltă

> 1/4096 (212)

În situațiile decelării unor titruri mai mari de 1/4096 (212) sau la diluții mai mari, este obligatoriu de efectuat ancheta epidemiologică și examenul virusologic de laborator (Suspiciune de Boală).

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se păstrează setul la 2-8oC, ferit de lumină. După rehidratare și o primă utilizare, se recomandă repartizarea în volume mici și congelarea la -20 oC, evitându-se congelări și decongelări repetate, care pot afecta rezultatele. Nu folosiți reagenți expirați sau componente din seturi diferite.

MODUL DE PREZENTARE

Setul ND-TEST conține trei elemente (antigen, ser pozitiv și ser negativ) sub formă liofilizată și diluantul pentru rehidratarea acestora, fiecare flacon având înscris pe etichetă titrul HA sau IHA. Setul poate conține 50, 100, 200 sau 400 doze.