OSTEOCICATRAT-FORTE GEL

Pret 58,86 RON
In stoc
SKU
115741

COMPOZIȚIE

Componente active: extract hidro-alcoolic de Symphytum officinale (tătăneasă) 25 ml, extract hidro-alcoolic de Chelidonium majus (rostopască) 25 ml, extract hidro-alcoolic de Capsicum annum (ardei roșu) 25 ml, ulei volatil de Thymus vulgaris(cimbru) 1 ml, ulei volatil de Juniperus communis (ienupăr) 1 ml, mentol 1 g, camfor 0,8 g; componente de inglobare: natrosol 2,5 g; excipienți glicerină: 2 ml, apă deionizată ad.100 ml

MOD DE ACȚIUNE

Prin componenta ei de bază alantoina, tătăneasa are proprietăți cicatrizante și antiiritative. Stimulează proliferarea celulară și formarea de țesut sănătos, contribuind la refacerea rapidă a calusului osos.

Rostopasca, a cărei componentă de bază este chelidonina are un efect sedativ, analgezic și spasmolitic similar morfinei.

Capsicum are două componente cu valoare în eradicarea durerii și a inflamatiei: capsaicina si provitamina A-beta-caroten. Capsaicina este un analgesic puternic și un antiinflamator ce acționează prin desensibilizarea terminațiilor nervoase de la nivelul receptorilor durerii.

Mentolul este descongestionant, stimulează receptorii care semnalează senzația de rece și inhibă receptorii care reacționează la stimuli dureroși.

Camforul este vasodilatator, analgezic și antiinflamator.

Uleiul esențial de cimbru este antiinflamator, analgezic și cel mai eficace antiinfectios natural.

Uleiul volatil de ienupăr are efect calmant și emolient asupra tesuturilor afectate.

INDICAŢII

OSTEOCICATRAT-FORTE GEL este adjuvant în entorse, luxații, fracturi, osteoartrită și artrită reumatoidă, contracturi musculare sau ȋntinderi de ligamente.

CONTRAINDICAŢII

Nu se administrează la feline.

REACŢII ADVERSE

Pot aparea la feline ca urmare a intoleranței lor la uleiurile volatile.

SPECII ŢINTĂ

Toate speciile cu excepția felinelor.

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE

Aplicare ȋn strat subțire, cu ușor masaj a zonei afectate. Produsul se poate folosi de 2-3 ori pe zi, durata de folosire poate varia între 5 și 15 zile ȋn funcție de gravitatea afecțiunii.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

A se aplica doar pe pielea intactă.

TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra şi transporta la temperatura de 8-15ºC, în ambalajul original.

ATENŢIONĂRI SPECIALE

A se evita contactul produsului cu ochii animalului și ai omului.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Produsul nu trebuie aruncat în ape reziduale sau resturi menajere.

Solicitaţi medicului veterinar sau farmacistului informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

MOD DE PREZENTARE

Tuburi de 50 și 70 g si flacoane de 125 și 250 g.

OSTEOCICATRAT-FORTE GEL este un gel ușor fluid, de culoare galben verde, cu miros caracteristic amestecului de uleiuri volatile existente în componentele active ale produsului

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani de la data fabricației

NOTIFICARE

6948/15.06.2021