ROMFORTMIN

Pret 11,77 RON
In stoc
SKU
113895-1

COMPOZIȚIE:

Calciu 30 g, fosfor 90 g, fier 1,6 g, mangan 4,2 g, magneziu 20 g, zinc 4,2 g, cupru 0,3 g, cobalt 0,025 g, apă deionizată ad 1000 Ml

ACȚIUNE

Produsul este un suplimentul nutritiv ce acţionează ca biostimulator şi ca antistres, având un complex de minerale esențiale și oligoelemente necesare funcționării normale a metabolismului animalelor. Administrat pe cale orală, sub formă de soluție, produsul crește eficiența transformărilor metabolice și previne deficitul mineral din rațiile dezechilibrate.

Asigură o dezvoltare normală a sistemului osos la animalele tinere, precum și o creștere a rezistenței organismului față de îmbolnăviri.

Calciul este indispensabil organismului pentru desfășurarea normală a proceselor fiziologice celulare, ducând la intensificarea proceselor de osificare, osteosinteză, tonifiere neuromusculară și prevenirea rahitismului. 

Fosforul participă la formarea unor compuşi esenţiali pentru organismul  animalelor, rolul său este dual, atât structural cât şi funcţional.

Fierul în organism este un element esențial implicat în transportul oxigenului în țesuturi. Ionul de fier se găsește în plasmă, fiind un component principal al hemoglobinei.

Cuprul este repartizat în organism, cu prioritate, în țesutul muscular și osos 50 %. Cuprul este legat de proteine-hepatocupreină și depozitată în ficat.

Zincul este unul dintre mineralele importante datorită participării unor sisteme enzimatice și a unor hormoni.

Manganul participă la activitatea sistemelor enzimatice, în metabolismul glucidelor, lipidelor și proteinelor. Este necesar în osificație, pentru menținerea țesutului scheletic.

Magneziul îndeplinește un rol important în funcționarea mușchilor și a nervilor, inclusiv în acțiunea mușchiului inimii (miocardului).

Cobaltuljoacă un rol-cheie în metabolizarea grăsimilor și a carbohidraților, precum și în sinteza proteinelor și conversia acidului folic în forma sa activă.

 INDICAŢII

Produsul este indicat în:

- carenţe minerale, tulburări de mineralizare şi creştere, anorexie, stres de transport;

- pentru dezvoltarea armonioasă a scheletului, la tineretul speciilor de animale, precum și pentru reechilibrarea sistemului de electroliți, acționând ca tonic general;

 - prevenirea și combaterea deficiențelor de oligominerale ce afectează calitatea cojii oului, ca adjuvant, contribuind la dezvoltarea normală a sistemului osos, tulburări de creștere, anomalii osteoarticulare, deformarea oaselor (în special la broilerii de găină și curcă).

Produsul are efecte benefice pe durata creșterii, reproducerii, în covalescență, după tratamentul cu antibiotice sau deparazitare, postvaccinare, precum și în stările fiziologice de gestație și lactație.

REACŢII ADVERSE

Nu s-au constatat.

 SPECII ŢINTĂ

Bovine, ovine, caprine, porcine şi păsări (găini, curci, bibilici, prepeliţe, fazani, păuni, gâşte, raţe și porumbei).

MOD DE ADMINISTRARE

Se folosește diluat în apa de băut, astfel:

- 1 ml RomFortMin / 1 litru apă de băut, la animalele adulte;

- 2 ml RomFortMin / 1 litru apă de băut, la păsări (găini, curci, bibilici, prepeliţe, fazani, păuni, gâşte, raţe, inclusiv porumbei) și tineretul animalelor: viței, iezi, miei, purcei.

Durata administrării este de 3 - 5 zile. RomFortMin se administrează în apa de dimineață, după  o dietă hidrică de 4 - 5 ore. A nu se depăși doza zilnică recomandată. Se recomandă adăpători din material plastic sau metale inoxidabile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

A se păstra la temperatură mai mică de 25 °C, ferit de umezeală, în ambalajul original!

A nu se folosi după data de expirare menţionată pe etichetă!

A se evita contactul soluției din flacon cu ochii, pielea sau hainele!

Este o soluție concentrată, având un pH puternic acid.

ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Pentru protecţia mediului, produsul nu trebuie aruncat în ape reziduale sau resturi menajere, ci în locuri special amenajate.

Orice produs neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea acestuia, trebuie eliminat în conformitate cu cerinţele locale.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane polietilenă cu 50 ml, 100 ml şi 1000 ml.

TERMEN DE VALABILITATE

Așa cum este ambalat: 2 ani.

NOTIFICARE

3686/31.03.2021