ROMIMUNOACTIV-S

Indisponibil online
SKU
74932-1

SUBSTANȚA ACTIVĂ

Proteine bioactive din zer bovin cu acțiune antimicrobiană și imunomodulatoare (imunoglobuline IgM, IgG, IgA, α-lactalbumină, β-lactoglobulină, lactoferină, albumină serică bovină, limfokine, lizozim, lactoperoxidază etc.) concentrate prin ultrafiltrare tangențială: minim 10 mg/ml.

SPECII ŢINTĂ

Bovine, cabaline, ovine, caprine, suine, canide, feline.

INDICAŢII

Se administrează:

  • cu predilecție în primele 48 de ore ale nou-născuților la toate speciile țintă. Poate fi utilizat în asociere cu colostru sau cu lapte în special la puii orfani, la cei separați de mame imediat după fătare sau cei al căror mame nu pot alăpta din diferite cauze (agalaxie, traumatisme mamare etc.)
  • la nou născuții debili, cu vitalitate scăzută, produsul poate fi administrat în lapte pe toată perioada de alăptare pentru a asigura o imunitate locală, de ”tip lactogen”, la nivelul tractusului digestiv împiedicând apariția enteritelor infecțioase.
  • înainte şi în timpul perioadelor de stres (vaccinări, transport, lotizări, procese infecțioase).
  • în timpul tratamentelor antiinfecțioase ca terapie asociată.

MOD DE ACȚIUNE

Imunoglobulinele sunt proteinele cu cel mai important rol în imunitatea animalelor față de infecțiile virale sau bacteriene. Provenind din laptele animalelor ”mature imunologic” (vaci adulte care au venit în mod natural în contact cu o multitudine de antigene), concentrate prin ultrafiltrare tangențială la nivele superioare celor din colostru, aceste imunoglobuline asigură un transfer de imunitate pasivă la nou născuți în primele 48 de ore, cât timp intestinul este permeabil la macroproteine şi o imunitate locală de „tip lactogen” la nivelul tubului digestiv pe restul perioadei de alăptare.

α-lactalbumina reduce riscul incidenței cancerelor, potențează absorbția ionilor de calciu, stimulează producția de serotonină şi previne apariția stresului.

β-lactoglobulina are rol în transferul imunității pasive la nou născuți, în reglarea metabolismului calciului şi fosforului şi facilitează digestia grăsimilor din lapte.

Albumina serică bovină (BSA) inhibă creșterea tumorală, participă la sinteza grăsimilor, are acțiune antioxidantă, protejând lipidele împotriva oxidării.

Lactoferina (BLf) are proprietăți antimicrobiene marcante datorită acțiunii chelatoare asupra ionilor de fier, privând astfel bacteriile de acest microelement; acționează sinergic cu anticorpii, lizozimul şi/sau antibioticele, inhibă adsorbția virusurilor pe receptorii de la suprafața celulelor şi neutralizează virionii.

Lactoperoxidaza acționează bacteriostatic şi bacteriolitic asupra bacteriilor Gram pozitive şi negative.

Lizozimuleste o enzimă bacteriolitică care are capacitatea de a distruge peretele celular al bacteriilor (în special Gram-pozitive).

MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează pe cale orală, în lapte sau colostru, în cantitățile prezentate în tabel, pentru fiecare specie:

Frecvența administrărilor recomandată în tabel este orientativă şi va fi stabilită de fiecare proprietar de animale în funcție de tehnologia de creșterea, respectând cantitatea prescrisă.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA DEŞEURILOR

Pentru protecția mediului, recipientele goale sau cu produs rămas neutilizat, trebuie eliminate în conformitate cu cerințele legale privind gestionarea deșeurilor nepericuloase.

PREZENTARE

Aspect: lichid clar ușor opalescent de culoare gălbui-maroniu.

Recipiente din sticlă sau polipropilenă conținând 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml produs.