ROMSELEVIT SOLUȚIE BUVABILĂ

Pret 10,20 RON
In stoc
SKU
39810

COMPOZIȚIE

Substanțe active: Selenit de sodiu 1,0 g; Vitamina E 15,0 g; Clorură de sodiu 9,0 g

Excipienți (simulsol, sorbat de potasiu, propilenglicol și apă distilată) ad 1000 ml

ACȚIUNE FARMACOLOGICĂ

Seleniul are rol important în creștere, în sporirea fertilității la bovine, ovine și caprine, precum și în prevenirea unor stări carențiale ca: miodistrofia scheletică și cardiacă, hepatoza dietetică, diateza exudativă la porcine și păsări, necroza și atrofia pancreasului la pui etc..

Selenitul de sodiu își exercită efectul în organism prin intermediul glutation - peroxidazei, enzimă care are acțiune protectoare față de alterările oxidative, mai ales la nivelul membranei celulare. Seleniul din selenitul de sodiu administrat parenteral este vehiculat rapid prin sânge, unde se cuplează cu proteinele plasmatice, atingând nivelul maxim în țesuturi după 4 - 6 ore. La acest nivel, și mai ales în ficat, seleniul anorganic este convertit în seleniu organic, biologic activ.

Vitamina E evită unele procese oxidative, protejând celulele de acțiunea toxică a peroxizilor, favorizând în același timp absorbția vitaminei A.

Asocierea selenitului de sodiu cu vitamina E mărește eficiența tratamentelor la animalele carențate, ca urmare a acțiunilor sinergice.

ROMSELEVIT se folosește ca supliment nutritiv în miodistrofii și tulburări de creștere, la viței, miei, iezi (în special în fătări timpurii), purcei, păsări, în hepatoza purceilor, în retenții placentare, tulburări de nutriție și reproducție precum și în unele pneumopatii și diateze exudative nespecifice, în encefalomalacie la puii de găină și pentru stimularea creșterii fetale la scroafele gestante.

SPECII ȚINTĂ

Bovine, ovine, caprine, porcine, păsări domestice, de colivie și voliera (găină, curcă, bibilică, prepeliță, fazan, păun, gâscă, rață și porumbel).

INDICAȚII

ROMSELEVIT se folosește atât în scop profilactic, cât și curativ în miodistrofii și tulburări de creștere la viței, miei, iezi (în special în fătări timpurii), purcei, păsări, în hepatoza purceilor, în retenții placentare, tulburări de nutriție și reproducție, precum și în unele pneumopatii exudative nespecifice.

CONTRAINDICAȚII

Produsul nu se administrează la animale cu nefropatii sau hepatite.

REACȚII ADVERSE

Depășirea dozei terapeutice poate duce la intoxicații cu seleniu.

MOD DE ADMINISTRARE

Produsul se administrează în apa de băut timp de 3 - 5 zile, în doze diferite în funcție de specie, astfel:

  • la vacile gestante: 3 ml / 100 kg greutate corporală / zi, cu două – trei săptămâni înainte de fătare, pentru prevenirea miodistrofiei la vițeii nou născuți
  • la vițeii cu miodistrofie: 2,5 ml / 50 kg greutate corporală / zi
  • la ovine, caprine și scroafe gestante: 2,5 ml / 50 kg greutate corporală / zi, cu două – trei săptămâni înainte de fătare, pentru prevenirea miodistrofiei la miei, iezi și purcei
  • la miei și iezi: 0,5 - 1 ml / animal / zi, după fătare, administrat în primele 2 săptămâni
  • la păsări: 0,5 - 1 ml / litru apă de băut / zi, în toată apa administrată. Se va administra ca adjuvant în tratamentul encefalomalaciei în doză de 4 ml / litru apă de băut / zi.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane cu 50, 100 și 1000 ml.