VITAMINA AD3E SOLUȚIE BUVABILĂ

Pret 18,70 RON
In stoc
SKU
6284-1

COMPOZIȚIE

Substanțe active: Vitamina A 50.000 U.I.; Vitamina D35.000 U.I.; Vitamina E 20 mg

Excipienți (simulsol, sorbat de potasiu, propilenglicol și apă deionizată) ad 1 ml

ACȚIUNE FARMACOLOGICĂ

Produsul acționează ca biostimulator și antistress, mărind rezistența epiteliilor și membranelor celulare la atacul microorganismelor patogene. De asemenea, sunt stimulate funcția de reproducție, creșterea și dezvoltarea sistemului osos, metabolismul lipidic și glucidic.

Vitamina A are acțiune complexă, fiind factor de protecție a cutisului, mărește rezistența organismului, stimulează creșterea, ouatul și acționează benefic asupra organismului în bolile infecțioase și parazitare.

Vitamina E are rol deosebit în metabolismul lipidic și în îmbunătățirea prolificității, protejând în același timp vitamina A din produs.

Vitamina D3ia parte la reglarea echilibrului calciu - fosfor și catalizează formarea complexului calciu - fosfor în procesul de osificare. Intervine în metabolismul glucidic determinând o creștere a glicogenului hepatic și muscular. Lipsa ei face ca absorbția intestinală de calciu și fosfor să fie deficitară.

SPECII ȚINTĂ

Cabaline, bovine, ovine, caprine, suine, păsări (găini, curci, bibilici, prepelițe, fazani, păuni, gâște, rațe, porumbei), câini și pisici.

INDICAȚII

Produsul este recomandat ca stimulator al creșterii la cabaline, bovine, ovine, caprine, suine, păsări (găini, curci, bibilici, prepelițe, fazani, păuni, gâște, rațe, porumbei), câini și pisici, precum și pentru îmbunătățirea prolificității la efectivele de reproducție.

Vitamina AD3E se poate folosi în medicația antistress, asociată cu antibiotice se poate folosi în prevenția unor boli infecțioase sau parazitare (salmoneloză, colibaciloză, coccidioză etc.). De asemenea, Vitamina AD3E se poate folosi pentru susținerea animalelor convalescente sau cu tulburări ale metabolismului mineral, lipidic și glucidic.

CONTRAINDICAȚII

Nu se administrează împreună cu alte produse care conțin vitaminele A, D3 sau E.

REACȚII ADVERSE

Depășirea marcantă a dozelor sau administrarea îndelungată poate produce fenomene adverse sau chiar intoxicații prin cumulare, manifestate prin anorexie, colorația pielii și mucoaselor, anemie, leucopenie, hipertrofie splenică și hepatică.

MOD DE ADMINISTRARE

Se încorporează în apa de băut, timp de 3 - 5 zile, în următoarele doze pe animal și pe zi:

  • cabaline, bovine adulte: 8 - 12 ml
  • mânji, viței, oi, capre, porci adulți: 3 - 7 ml
  • purcei, miei, iezi și câini adulți: 2 - 3 ml
  • căței și pisici: 1 - 2 ml
  • păsări (găini, curci, bibilici, prepelițe, fazani, păuni, gâște, rațe, porumbei), se administrează 1 - 2 ml / litru de apă de băut. Vitaminele se administrează în apa de dimineață, după o dietă hidrică de 2 - 3 ore.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane polietilenă cu 50 ml, 100 ml sau 1000 ml.